مزایای دارویی شکلات
تحقیقات علمی اخیر نشان می دهد که این مواد مغذی قدرتمند احساس شادی را افزایش می دهد، اکسیداسیون در بافت های بدن را تحریک می کند، مراکز لذت و سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند و حتی ممکن است به شما کمک کند که بیشتر زندگی کنید.
شکلات
احتمالا یکی ازمنابع غذایی پیچیده ماست. به معنای واقعی کلمه هزاران ترکیب
شیمیایی در یک شکلات معمولی وجود دارد که نتیجه آن سنگ زنی و کباب کردن
دانه های کاکائو است.
نحوه استفاده از کاکائو بدون قند
پودر کاکائو خالص داروی گیاهی قوی است. اما مراقب مواد مغذی غیر سالم مانند چربی اشباع شده و قند است که اغلب به آن اضافه می شود باید بود.در حالی که شما می توانید کاکائو خالص را در شکل کپسول یا تنتور بردارید، باید مقدار بیشتری را برای به دست آوردن هر گونه مزایایی ببرید که طعم را از دست ندهید. در اینجا به برخی از گزینه های سالم اشاره میشود
فواید شکلات:
یک مطالعه منتشر شده در شماره ۱۹۹۸ مجله پزشکی بریتانیا نشان می دهد که چند قطعه شکلات هر ماه ممکن است زندگی شما را بیشتر کند محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون، بیش از ۷،۸۰۰ مرد را مورد مطالعه قرار دادند محققان با در نظر گرفتن سن، وزن و وضعیت سیگار کشیدن مردان، مصرف شکلات تقریبا یک سال به زندگی مردان اضافه کرد. محققان بر این باور بودند که مزایای آن از شکلات محسوب می شود
آنتی اکسیدان ها.
دو تحقیق که در سال ۱۹۹۸ در مجله علوم تغذیه و ویتامین شناسی منتشر شده که نشان میدهد شکلات آنتی اکسیدان های قوی را بالا می برد. این همان آنتی اکسیدان های مفید است که در شراب قرمز یافت می شود.فنل های اصلی که از شکلات پاک شده اند، عبارتند از اپیکتاکچین و کاتچین، مواد موجود در چای سبز، منبع دیگری از آنتی اکسیدان ها هستند
ایمنی
مطالعه ۱۹۹۷ در ایمونولوژی سلولی نشان می دهد که فنل های موجود در شکلات همچنین ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را افزایش دهند
سلامت قلب.
شکلات ممکن است به جلوگیری از حملات قلبی کمک کند. عصاره پودر کاکائو باعث جلوگیری از اکسیداسیون می شود.
جلوگیری از زخم
مطالعات اخیر در ژاپن که در سال ۱۹۹۸ در علوم زیستی، بیوتکنولوژی و
بیوشیمی منتشر شده است، نشان داد که کنسانتره این آنتی اکسیدان های مفید از
شکلات باعث جلوگیری از زخم ها و همچنین داروهای پیشگیری از زخم میشود.
تئوبرومین، یک متفورمین مشتق از کافئین، یک محرک خفیف است. احتیاط: غلظت آن
در شکلات به اندازه کافی تاثیر بر روی بزرگسالان ندارد، اما ممکن است برای
کودکان و به خصوص سگ ها سالم نباشد. قطعه ای از دو اونس شکلات می تواند یک سگ را بکشد
ایران یکی از وارد کنندگان پودرکاکائو و یکی از پرمصرف ترین در خاور میانه است
این کشور با رقم واردات بالغ بر سه هزار و ۷۰۱ تن پودر کاکائو بدون قند، به ارزش دلاری ۱۲۱۷۳۴۳۹ ، یکی از وارد کنندگان عمده در این زمینه به شمار میاد.
مصرف شده و همچنان این صنعت نیازمند واردات هر چه بیبشتر در این زمینه میباشد
کارخانجات زیادی در این زمینه فعالیت دارند که بیشتر مواد مصرفی خود را از کشور های زیر تهیه مینمایند
این کشور ها خود دانه کاکائو پرورش نمیدهند ولی با استفاده از بازارهای بین المللی و همچنین تکنولوژی پیشرفته توانسته اند دانه کاکائو رو عمدتا از کشور های افریقایی و یا اسیایی خریداری نموده و آنرا تبدیل به پودر کاکائو نموده و وارد ایران نمایند
در این میان سهم شرکت های خصوصی در واردات این نوع محصولات بسیار چشمگیر است
به دلیل اینکه این کالا جزو کالاهای اساسی به حساب نمیاد ، شرکت های خصوصی با استفاده از سیستم های بین المللی توانسته اند سهم خود را از واردات این محصول پر مصرف در اختیار بگیرند
کارخانجات صنعتی ایران عموما از پودرکاکائو با درصد چربی ۱۰ تا ۱۲ درصد و رنگ تیره استفاده مینمایند . رنگ تیره پودرکاکائو برای تولید انواع شکلات و کیک های شکلاتی بسیار مناسب است
شایان ذکر است که مواد دیگری هم در این صنعت به همراه کاکائو استفاده میشود که میتواند از آن جمله
نام برد
فروش پودر کاکائو الکالایز لاتامارکو
ایران یکی از وارد کنندگان پودرکاکائو و یکی از پرمصرف ترین در خاور میانه است
این کشور با رقم واردات بالغ بر سه هزار و ۷۰۱ تن پودر کاکائو بدون قند، به ارزش دلاری ۱۲۱۷۳۴۳۹ ، یکی از وارد کنندگان عمده در این زمینه به شمار میاد.
مصرف شده و همچنان این صنعت نیازمند واردات هر چه بیبشتر در این زمینه میباشد
کارخانجات زیادی در این زمینه فعالیت دارند که بیشتر مواد مصرفی خود را از کشور های زیر تهیه مینمایند
این کشور ها خود دانه کاکائو پرورش نمیدهند ولی با استفاده از بازارهای بین المللی و همچنین تکنولوژی پیشرفته توانسته اند دانه کاکائو رو عمدتا از کشور های افریقایی و یا اسیایی خریداری نموده و آنرا تبدیل به پودر کاکائو نموده و وارد ایران نمایند
در این میان سهم شرکت های خصوصی در واردات این نوع محصولات بسیار چشمگیر است
به دلیل اینکه این کالا جزو کالاهای اساسی به حساب نمیاد ، شرکت های خصوصی با استفاده از سیستم های بین المللی توانسته اند سهم خود را از واردات این محصول پر مصرف در اختیار بگیرند
کارخانجات صنعتی ایران عموما از پودرکاکائو با درصد چربی ۱۰ تا ۱۲ درصد و رنگ تیره استفاده مینمایند . رنگ تیره پودرکاکائو برای تولید انواع شکلات و کیک های شکلاتی بسیار مناسب است
شایان ذکر است که مواد دیگری هم در این صنعت به همراه کاکائو استفاده میشود که میتواند از آن جمله
نام برد
فروش پودر کاکائو الکالایز لاتامارکو
پودر کاکائو (انگلیسی: Cocoa solids) پس از اینکه کره کاکائو از دانههای کاکائو به دست آمد مواد جامد بسیاری هم به همراه آن وجود دارد که مخلوطی از بسیاری از مواد باقیمانده است، هنگامی که به عنوان یک فراوردهٔ نهایی به فروش میرسد به عنوان پودر کاکائو و گاهی هم کاکائو نامیده میشود، این پودر در مقابل جزء چرب شکلات قرار میگیرد که همان کره کاکائو است، کره کاکائو تشکیل شده از ۵۰٪ تا ۷۵٪ از دانههای کاکائو است و از مشخصات بارز آن ذوب شدن کاکائو در دماهای متفاوت است که میزان درصد کره کاکائو را نشان میدهد
نوشابه یا لیکور کاکائو هم یک فرایند تخمیری از دانههای کاکائوی بو داده است که با کره کاکائو جامد و مواد فلهای دیگر به نسبت معمول طبیعی تلفیق میگردد، شکلات اما کرهٔ کاکائو بیشتر و خالصتری برای تولید نیاز دارد و در نتیجه بهترین و ارزانترین گزینه برای این مورد همان پودر کاکائو است هر چند این عمل در تضاد با اولین استفادههای کاکائو در اروپا است
قبل از اینکه شکلاتهای شیری و همچنین شکلاتهای تیره محبوبیت پیدا کنند، پودر کاکائو به عنوان یک محصول اولیه بود، و کره کاکائو کمی بیش از یک محصول زائد به نظر میرسید، مواد جامد کاکائو که تشکیلدهندهٔ اولیه پودر کاکائو هستند، یکی از غنیترین آنتیاکسیدان فلاوانول میباشد، این مورد عنصری کلیدی در شکلات، شربت شکلات و انواع فراوردههای قندی بر پایهٔ کاکائو میباشد.
پودر کاکائو (Cocoa solid) : پس از اینکه کره کاکائو از دانههای کاکائو به دست آمد مواد جامد بسیاری هم به همراه آن وجود دارد که مخلوطی از بسیاری از مواد باقیمانده است.
هنگامی که به عنوان یک فراوردهٔ نهایی به فروش میرسد به عنوان پودر کاکائو و گاهی هم کاکائو نامیده میشود. این پودر در مقابل جزء چرب شکلات قرار میگیرد که همان کره کاکائو است.
کره کاکائو تشکیل شده از ۵۰٪ تا ۷۵٪ از دانههای کاکائو است و از مشخصات بارز آن ذوب شدن کاکائو در دماهای متفاوت است که میزان درصد کره کاکائو را نشان میدهد.
* نوشابه یا لیکور کاکائو هم یک فرایند تخمیری از دانههای کاکائوی بو داده است که با کره کاکائو جامد و مواد فلهای دیگر به نسبت معمول طبیعی تلفیق میگردد.
شکلات اما کرهٔ کاکائو بیشتر و خالصتری برای تولید نیاز دارد و در نتیجه بهترین و ارزانترین گزینه برای این مورد همان پودر کاکائو است هر چند این عمل در تضاد با اولین استفادههای کاکائو در اروپا است.
* قبل از اینکه شکلاتهای شیری و همچنین شکلاتهای تیره محبوبیت پیدا کنند، پودر کاکائو به عنوان یک محصول اولیه بود، و کره کاکائو کمی بیش از یک محصول زائد به نظر میرسید، مواد جامد کاکائو که تشکیلدهندهٔ اولیه پودر کاکائو هستند، یکی از غنیترین آنتیاکسیدان های فلاوانول میباشد، این مورد عنصری کلیدی در شکلات، شربت شکلات و انواع فراوردههای قندی بر پایهٔ کاکائو میباشد.
* از پودر کاکائو در تولید کیک ، بیسکویت ، بستنی های کاکائویی و شکلاتی ، شکلات ، هات چاکلت ( شکلات داغ ) ، کافی میکس شکلاتی ، کاپوچینوی شکلاتی ، انواع شیرینی های کاکائویی و شکلاتی ، انواع دسرهای شکلاتی و … استفاده می شود .
مصرف زیاد و بیش از اندازه آن باعث بروز برخی عوارض و ناراحتی های زیر خواهد شد :
از پودر کاکائو در تولید کیک، بیسکویت، بستنی های کاکائویی و شکلاتی، شکلات، هات چاکلت( شکلات داغ )، کافی میکس شکلاتی، کاپوچینوی شکلاتی، انواع شیرینی های کاکائویی و شکلاتی، انواع دسرهای شکلاتی و … استفاده می شود.